אסנת בוקופצר
                                     מטפלת ומנחה מוסמכת
                                     בדמיון מודרך, NLP, גשטלט
                                     טיפול בטראומה ותרפיית קו הזמן

054-4515075

לעשות את ה(בלתי) אפשרי בעזרת כלי הדמיון המודרך וה-NLP
 
לעיתים במהלך חיינו אנחנו מבקשים להשיג מטרה, אך במקביל נדמה לנו שזה בלתי אפשרי. שאין לנו את הכוחות, היכולות, או המשאבים המתאימים כדי להשיג את מה שאנו רוצים לעצמנו.

הנחת יסוד ראשונה שממנה חשוב לצאת היא שכל מה שאנחנו מבקשים אפשרי.

שאנחנו יכולים להשיג את כל מה שאנו רוצים - כיוון שיש בנו את כל המשאבים והכוחות כדי להגיע/להשיג את המטרה המבוקשת.


אפשרו לעצמכם לדמיין

כדי להגיע אל המקום הרצוי חשוב שקודם כל נאפשר לעצמנו לראות את השגת המטרה, לכן נדמיין אותה כאילו היא כבר הושגה. נראה דרך עינינו את עצמנו מתנהלים במקום בו אנחנו רוצים להיות. נשמע באוזנינו את הקולות והמשפטים שנשמע כאשר נגיע לשם. נחווה את הרגשות כאשר אנו רואים ושומעים כיצד זה יהיה.

כשאנחנו מאפשרים לעצמנו לראות, לשמוע ולחוות בכאן ועכשיו את השגת המטרה בעזרת כל החושים שלנו באופן חי, אנו מאפשרים לעצמנו להבין האם באמת זה מתאים ונכון לנו. האם באמת אנחנו רוצים להיות שם.

לאחר מכן נבדוק אילו כוחות ומשאבים יאפשרו לנו להשיג את מה שאנו רוצים – האם אלה יהיו לדוגמא: אומץ, התמדה, שקט, סבלנות ועוד. נכין רשימה שלהם. במקביל נכין רשימה של כל הכלים להם אנחנו זקוקים כדי להשיג את המטרה, לדוגמא: כסף, מקום, תמיכה, השכלה ועוד. ולבסוף נבנה תוכנית פעולה. את תוכנית הפעולה אפשר לכתוב מהסוף להתחלה. זאת אומרת, הגענו ליעד וככה זה נראה, נשמע ומרגיש. נעבור לשלב שלפני כן, מה צריך לקרות כדי שזה יקרה. ואז לשלב שלפני כן מה צריך לקרות כדי שהשלב הזה יקרה, וכן הלאה עד לרגע הנוכחי. והנה יש לנו תוכנית פעולה מסודרת עם השלבים המתאימים להשגת המטרה. כמובן שאפשר גם לעשות זאת הפוך. מהרגע הזה לשלב שבא אחריו ואחריו עד להשגת היעד הרצוי.


אפשרו בכלי ה-NLP

לפעמים אנחנו יודעים מהם השלבים המתבקשים מאיתנו כדי להשיג את המטרה, אבל אמונות מגבילות, קולות, משפטים או תבניות מעכבות מונעים מאיתנו להיכנס לתהליך או עוצרים אותנו בדרך. משפטים או אמונות כמו: אני לא שווה, אין לי אומץ, אני לא יכול, זה בלתי אפשרי, לי בחיים זה לא יקרה, הכול הולך לי קשה, לא מגיע לי ועוד, גורמים לנו לחשוב שהשגת המטרה בלתי אפשרית.

כמו שציינתי לשם כך נדרש מאיתנו לעיתים רק להתחבר מחדש אל הכוחות, היכולות והמשאבים שנמצאים בתוכנו ומסיבות כאלה ואחרות נדמה לנו שאין לנו אותם. הכנת הרשימה שלהם תאפשר לנו ראשית להבין לאיזה מהם אנו זקוקים. כל משאב או יכולת שאנחנו רושמים ברשימה קיים בתוכנו כי אחרת לא היינו מודעים לכך שאנו זקוקים לו עכשיו. כל שנותר הוא לחפש אותו בארכיון הפנימי שלנו.

אם רשמנו לדוגמא אומץ, אנחנו בודקים איזה מן אומץ הוא האומץ הזה. האם זה האומץ  להתמודד עם פחד, כאב. האם זה אומץ פיזי או נפשי, האם האומץ הוא כאשר איננו חשים בפחד, או דווקא האומץ לעשות למרות הפחד.

לאחר שאנו מבינים בדיוק לאיזה סוג אומץ אנחנו זקוקים, נזמין את תת המודע להעלות זיכרונות מעברנו בהם היה לנו בדיוק את האומץ המתבקש כדי להשיג את המטרה. תת המודע יסקור ויעלה למודע את הזיכרון המתבקש, ואנחנו נוכל לחוות את הזיכרון המתאים. מה קרה בדיוק ברגע הזה שהיה בנו את האומץ המבוקש.
לשם כך אנו מתבקשים לשהות בגוף שלנו ולהעלות בעיני רוחנו מה ראינו ברגע הזה, מה שמענו ומה הרגשנו. בשבריר השנייה בה אנחנו מחוברים לגמרי לתחושה המעצימה אנחנו מעגנים אותה בעזרת לחיצה מהירה בנקודה מתאימה בגופנו, ועושים זאת 3 פעמים כדי לייצר נקודת חיבור פיזית אל הנוירון המתאים בראש. לאחר שלחצנו על הנקודה הזו 3 פעמים, עיגנו את היכולת, המשאב, וסימנו אותו בגוף (הגוף זוכר) נוכל כאשר נזדקק למשאב, לחזור אל הנקודה הזו וללחוץ עליה כל פעם שנדמה לנו ש"אין לנו אותו כלל", או אין לנו מספיק ממנו.

לאחר מכן חשוב גם לעגן את היכולת, המשאב כתמונה/דימוי, (תמונה תמיד שווה יותר מאלף מילים). אנחנו שואלים את תת המודע שלנו כמו מה המשאב הזה נראה לנו – לדוגמא, האומץ נראה כמו אריה. אז אנחנו מעלים את האריה הזה בעיני רוחנו, מה הגודל שלו, הצבעים שלו, הצורה שלו, איך הוא נראה, איך הוא נשמע, כמה הוא קרוב אלינו, ברגע שתת המודע מאשר את הדימוי לא נותר אלא להעלות אותו בכל פעם שאנו מבקשים עוד מהיכולת או המשאב הזה.

כך ניצור לעצמנו מאגר של יכולות ומשאבים להם אנחנו זקוקים כדי להשיג את המטרה. מאגר אליו נוכל להגיע בכל פעם שנרגיש שאנו זקוקים לאספקה של משאבים, לחיבור אל הכוחות, להעצמה, ומתוך כך נאפשר לעצמנו להפוך את המטרה שלנו לאפשרית.

אליס: "אין טעם לנסות, אי אפשר להאמין בדברים בלתי אפשריים"
המלכה הלבנה: "פשוט אין לך הרבה ניסיון. כשהייתי בגילך התאמנתי בזה חצי שעה כל יום. לפעמים הצלחתי להאמין בשישה דברים בלתי אפשריים עד ארוחת הצהריים". לואיס קרול ("מבעד למראה ומה אליס מצאה שם")  
    • אסנת בוקופצר 
      מטפלת ומנחה מוסמכת, מאסטר בדמיון מודרך, 
      NLP, גשטלט, טיפול בטראומה ותרפיית קו הזמן.

      bukofzer@015.net.il
    • 054-4515075
       
לייבסיטי - בניית אתרים