אסנת בוקופצר
                                     מטפלת ומנחה מוסמכת
                                     בדמיון מודרך, NLP, גשטלט
                                     טיפול בטראומה ותרפיית קו הזמן

054-4515075

הרצאות מאתר TED
 
מבחר הרצאות מרתקות מאתר TED - מאפשרות אינפורמציות נוספות על הכוח הטמון במוח. כוחו של דמיון מודרך. יתרונות בעבודה עם הדמיון. אושר, משמעות, פסיכולגיה חיובית, איך נשפר את איכות חיינו, וכיצד נשתמש בעוצמות, משאבים ויכולות הנמצאים בתוכנו לטובתנו. 

תהנו. 

 

 
מייקל מרזניץ', פרופסור, חוקר מוח ונוירופלסטיקאי בהרצאה על החיווט מחדש של המוח.
בהרצאה מדבר פרופסור מרזניץ' על היכולת המופלאה של המוח לחווט, לשנות ולהתאים עצמו מחדש. איך ניתן לרתום את הפלסטיות של המוח על מנת לשחזר ולשפר ביצועים, כישורים ותפקודים שאבדו, וכיצד ניתן לרתום אותו לשיפור למידות וזיהוי דפוסים חדשים.

http://www.ted.com/talks/lang/he/michael_merzenich_on_the_elastic_brain.html

 

 
דן גילברט, פרופסור ופסיכולוג מאוניברסיטת הרווארד, מחבר רב המכר "להיתקל באושר", בודק בהרצאה מדוע אנחנו מאושרים? או מה באמת גורם לנו אושר? על שיגיונות הדמיון ותעתועי ראיית הנולד שגורמים לנו לטעות בחיזוי עתידנו ובהערכת שביעות הרצון שלנו כשנגיע אליו. ומסביר כיצד ה"מערכת החיסונית הפסיכולוגית" שלנו מאפשרת לנו להיות מאושרים באמת גם אם דברים לא התנהלו בדיוק כפי שתכננו אותם.

 
פרופסור מרטין א. פ. זליגמן, פרופסור לפסיכולוגיה מאוניברסיטת פנסילבניה, חוקר ומפתח תיאוריית "הפסיכולוגיה החיובית", ומייסד המרכז לפסיכולוגיה חיובית. בהרצאתו מלמד פרופסור זליגמן עד כמה חשוב להתמקד בעוצמות שלנו יותר מאשר בחולשותינו. ועל היכולת הבסיסית הטמונה בנו לטפח אושר באמצעות הזדהות ושימוש בנקודות החוזק ובתכונות קיימות כדי להסיט את חיינו למישור חדש וחיובי יותר.

http://www.ted.com/talks/lang/he/martin_seligman_on_the_state_of_psychology.html


 

 
מחקרה של פרופסור איימי קודי מאוניברסיטת הווארד על שפת הגוף, מגלה שאנחנו יכולים לשנות את תפיסתם של אנשים אחרים לגבינו, אפילו להשפיע על המוח שלנו לשנות את דרך התייחסותנו לעצמנו, רק על ידי שינוי תנוחת הגוף.
Don't fake it till you make it - fake it till you become it
amy cuddy

 

 
הרצאתו של פרופסור דניאל כהנמן, זוכה פרס נובל, על ההבדלים בין חוויה וזיכרון. בהרצאה מגלה פרופסור כהנמן כיצד האני "חווה" והאני "זוכר" תופסים אושר באופן שונה, ועל כך שאנחנו בעצם לא בוחרים חוויות , אנחנו בוחרים בין זכרונות של חוויות. גם כאשר אנחנו חושבים על העתיד אנחנו חושבים עליו כעל זכרונות צפויים.

 
פרופסור ברנה בראון, חוקרת באוניברסיטת יוסטון, במהלך 10 השנים האחרונות ערכה פרופסור בראון מחקרים על פגיעות, אומץ, אותנטיות, בושה ואמפטיה. בהרצאתה היא מספרת כיצד נלמד לחבק את חוסר השלמות והפגיעות שלנו, כך שנוכל להתנהל בחיינו ממקום של אותנטיות והגינות. איך אנחנו מטפחים אומץ, חמלה. והקשר שאנחנו צריכים כדי להכיר בכך שאנחנו מספיקים. ראויים לאהבה, שייכות ושמחה.
 

 
טלי שרוט, נוירולוגית וחברה במחלקה הקוגניטיבית של מדעי המוח באוניברסיטת לונדון, משתפת במחקר חדש הטוען שהמוח שלנו מחווט כך שנוכל להתבונן על חצי הכוס המלאה. בהרצאתה היא עונה על השאלה מה יש במוח שמאפשר לנו להיות אופטימיים, לפעמים אפילו אופטימיים מדי, תוך התייחסות לנושא - איך אופטימיות בעצם מעצבת את הזיכרונות שלנו.
 

 
היכולת לשנות, לעדכן ולשכתב את הזיכרונות ומשמעותם ולאחסן אותם מחדש מעלה את השאלות האם מה שאנו זוכרים באמת קרה? האם זה קרה בדיוק כמו שאנחנו זוכרים? והאם ניתן לעבד מחדש זיכרונות קשים או מפחידים המשבשים את חיינו, או מונעים מאיתנו להגשים את המטרות שלנו? (התשובה: כן)  כתבה מרתקת של אושרת קוטלר "משכתבת את הזיכרון: דר' שילר וחקר המוח הפורץ דרך" ששודרה בערוץ 10   
 

 
 
    • אסנת בוקופצר 
      מטפלת ומנחה מוסמכת, מאסטר בדמיון מודרך, 
      NLP, גשטלט, טיפול בטראומה ותרפיית קו הזמן.

      bukofzer@015.net.il
    • 054-4515075
       
לייבסיטי - בניית אתרים